Triumph Bonneville Les Harris - Boxersteen

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Triumph Bonneville Les Harris

Model: Triumph Bonneville Les Harris   Bouwjaar: 1986

Conditie:

Zeer mooie Triumph Bonneville Les Harris.

Les Harris, eigenaar van een onderdelen bedrijf van oldtimer Engelse motoren kocht na het faillisement van Triumph de rest partij aan onderdelen en bouwde hiervan nog 1.255 Bonnevilles mee op, ondertussen had John Bloor, de huidige eigenaar van Triumph, de merknaam reeds opgekocht en was begonnen met de bouw van een gloednieuwe fabriek in Hinkley. De T140 werd gebouwd vanaf 1985 tot en met 1988 in New Abbot. Mooi is dat hierdoor Triumph het oudste motor merk is ter wereld, de eerste machines werden in 1902 gebouwd, Harley deed dat een jaar later.
De Les Harries Bonneville waren vooral herkenbaar aan het gemonteerde Brembo remsysteem en de BMW knipperlichten, de laatste werden door de meeste eigenaren vervangen door de Lucas knippers. Ook de afdekplaten van de accu hadden een andere vorm gekregen.

Deze Harris is voorzien van een lager stuur, de mooie Lucas knipperlichten en erg mooi gekleurde tank, de uitlaten zijn van een ander type, deze worden nog gewisseld voor een origineel setje. Hoeveel Les Harris zijn er nog in NL, weet iemand dit?

Prijs: 6.000

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu